Over ons

Innovatie, ondersteuning, projecten

Het InnoSportLab in ‘De Plek’ in ‘s-Hertogenbosch is hét centrum van innovatie voor de gymnastische sporten in Nederland. Sinds 2016 is het lab een Sportinnovator centrum. Naast de nationale selecties Turnen Heren en Trampolinespringen Dames en Heren trainen hier zo’n 30 gymnastische disciplines, zowel top- als breedtesport.

Onze kracht…

zit met name in het op hoogwaardig niveau monitoren en begeleiden in de (top)sportpraktijk, bijvoorbeeld door metingen aan toestellen, sportmaterialen en sporters, om vragen uit de sport te beantwoorden. Zo heeft het lab een unieke internationale samenwerking met de Europese (UEG) en wereldturnbond (FIG) om tijdens grote wedstrijden de sporters en juryleden te ondersteunen.

Verder heeft het lab veel expertise op het gebied van directe feedback, video-aquisitie, -analyse en -verwerking om sporters tijdens hun trainingen en wedstrijden te ondersteunen.

De hoogwaardige technische infrastructuur van het lab (met een netwerk van tientallen camera’s, computers en touchscreens over 3 verdiepingen in 6 trainingshallen) maakt het uitvoeren van 24/7 metingen en ondersteuning vanaf elke plaats in de wereld mogelijk.