Over ons

Innovatie, ondersteuning, projecten

Stichting InnoSportLab ‘s-Hertogenbosch (ISLDB) is een non-profit organisatie gevestigd in ‘De Plek’ in ‘s-Hertogenbosch. ISLDB is hét enige centrum voor innovatie van de turnsport in Nederland. Sinds 2016 is het lab een Sportinnovator centrum. De Plek is tevens Nationale Topsport Centrum voor Turnen Heren en Regionaal Topsport Centrum voor Turnen Dames. Daarnaast trainen veel andere breedtesporters in zo’n 30 gymnastische disciplines in deze hal.

Onze kracht…

zit met name in het op hoogwaardig niveau monitoren en begeleiden in de (top)sportpraktijk, bijvoorbeeld door metingen aan toestellen, sportmaterialen en sporters, om zo te kunnen bijdragen aan het verbeteren en verder ontwikkelen van de turnsport. Zo heeft het lab in het verleden de jurering op de Europese Kampioenschappen Turnen kunnen verbeteren met een jury ondersteuningstool.

Verder heeft het lab veel expertise op het gebied van directe videofeedback tijdens trainingen en video-aquisitie, -analyse en -verwerking om sporters tijdens hun trainingen en wedstrijden te ondersteunen.

De hoogwaardige technische infrastructuur van het lab (met een netwerk van tientallen camera’s, computers en touchscreens over 3 verdiepingen in 6 trainingshallen) maakt ook het uitvoeren van metingen mogelijk.