Missie en visie

ISLDB werkt vanuit een eigen labruimte (~60 m2) in Den Bosch aan innovatie in en ondersteuning en bevordering van de gymnastische sporten. Dit doen we vanuit De Plek (voorheen: Flik-Flak hal), de grootste gymnastische trainingslocatie van Europa met meer dan 12.000 m2 trainingsoppervlakte dat tevens dienst doet als Nationaal TrainingsCentrum (NTC) voor het Nederlandse Heren Turnen. Hier ontwikkelen, realiseren en valideren we in de sportpraktijk als kleine projectorganisatie samen met onze partners uit de sport, het bedrijfsleven, hoger onderwijs en overheden nieuwe producten, diensten en faciliteiten. Primair voor de gymnastische sporten, maar steeds meer ook voor andere sporten.

Missie
Onze missie is samen te vatten in het realiseren van beter, gezonder en plezieriger bewegen om zo sportieve, economische en maatschappelijke meerwaarde te hebben voor onze partners. We ontwikkelen en realiseren nieuwe producten, diensten en manieren van trainingsbegeleiding en we valideren nieuwe sportmaterialen en toestellen.

Visie
Tot op heden hebben we vooral veel voor de topsport gewerkt. De komende jaren willen we de topsportinnovaties ook gaan doorvertalen naar de breedtesport en ook buiten de sporthal. Dit is een veel grotere afzetmarkt en daarom ook interessant als businesscase voor onze partners en voor ons zelf. We hebben gemerkt dat onze opgebouwde expertise en meet- en testapparatuur ook buiten de gymnastische sport voor andere sportgroepen, zoals hardlopers, basketballers, hockeyers en rugbyers toegevoegde waarde hebben. Deze markten willen we ook gaan verkennen en bedienen.

Doelen

Onze grote doelen zijn om:
1. Voor de Europese turnbond European Union of Gymnastics (UEG) en Wereld turnbond Fédération Internationale de Gymnastique (FIG) dé “preferred innovation partner” te blijven voor grote innovaties in de turnsport, waarbij we turntoernooi-organisatoren in staat stellen om met onze innovaties en technologie wedstrijden van wereldformaat te realiseren;
2. Voor toonaangevende gymnastische toestelfabrikanten dé testpartner te zijn als het gaat om het testen en evalueren van nieuwe gymnastische toestellen en producten;
3. Voor TV- en sportmediabedrijven een betrouwbare en innovatieve partner te zijn bij het ‘medialiseren’ van de sport;
4. Top- en breedtesporters te monitoren in hun fysieke en sportieve ontwikkeling.

Meerwaarde creeëren
Voor Nederlandse sporters en sportbonden levert onze bijdrage meer medailles en meer aanzien/bekendheid op. Internationale sportbonden profiteren van onze innovaties door transparantere en eerlijkere wedstrijden met meer beleving bij jury en publiek (sportieve waarde).
Voor bedrijven en toestelfabrikanten leveren onze activiteiten verbeterde en nieuwe producten op die beter en veiliger zijn en meer winst betekenen. Voor TV- en sportmediabedrijven maakt ISLDB sport en sportevenementen mediarijker zodat deze aantrekkelijker worden voor publiek en sponsoren (economische waarde)
Voor top- en breedtesporters leveren onze test- en monitoringsmogelijkheden een langdurige, gezondere en plezierigere sportdeelname op doordat de eigen sportieve onwikkeling beter gevolgd en aangepast kan worden (maatschappelijke waarde).