Projecten 2018-05-25T17:19:25+00:00

Projecten

Meerwaarde OptoGait bij Voorste Kruisband Revalidatie

Stagiaire Romy Bogers heeft een exploratief onderzoek verricht naar de verwachte meerwaarde van het meetsysteem OptoGait bij de revalidatie na een voorste kruisband ruptuur.

 

 

Trainen op gericht springen

In 2016 heeft de Fédération Internationale de Gymnastique (FIG) nieuwe regels opgesteld voor de discipline trampoline. Een van die nieuwe regels beschrijft hoe de trampolinespringers nu ook beoordeeld worden op waar ze op de trampoline landen.

 

 

Smart Rings

Momenteel staan er nu 2 ringenstellen in de turnhal van de Plek: één van Janssen-Fritsen en één van Gymnova, beide met krachtsensoren in de bovenbalk.

 

 

Ontwerpen feedbackapplicatie aanloop sprong

Een goede aanloop is van groot belang als het gaat om het onderdeel sprong. Tijdens de aanloop wordt namelijk snelheid en energie opgebouwd om het element/de sprong op een juiste manier uit te kunnen voeren.

 

 

Real-time feedback systeem voor zwaartepunt tijdens balkoefening

Bij het turnen is balans van groot belang; verliezen van het evenwicht leidt tot aftrek van punten en wanneer de turn(st)er valt zelfs tot een heel punt aftrek. Om inzichtelijk te maken waar het zwaartepunt zich tijdens een uitvoering op de balk bevindt, wordt er gebruik gemaakt van Xsens. Xsens is een real-time motion capture systeem wat door middel van 17 accelerometers een avatar creëert van de turn(st)er.

 

 

  • Categorie

InnoSportLab 's-Hertogenbosch