Op 8 december 2023 bracht Sportinnovator een werkbezoek aan InnoSportLab ‘s-Hertogenbosch op locatie in Den Bosch.

Over Sportinnovator

Sportinnovator is hét sportinnovatienetwerk van Nederland en haar missie is het aanjagen en toepassen van innovaties voor een leven lang met plezier sporten en sportief bewegen. Samen met 200 partijen afkomstig vanuit sport, bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden werkt Sportinnovator elke dag aan het vitaler maken van Nederland en is daarmee een katalysator voor innovaties die de kwaliteit, toegankelijkheid en veiligheid van de sport- en beweegsector in Nederland versterkt. Sportinnovator is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en wordt ondersteund door ZonMw, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie.

Sportinnovator-centra

Sportinnovator-centra zijn ontmoetings- en broedplaatsen waar onderzoekers, ondernemers, overheden en sportorganisaties samenwerken. Op die manier worden relevante innovaties ontwikkeld die bijdragen aan de topsport, sportparticipatie en een actieve leefstijl. Elk Sportinnovator-centrum heeft zijn eigen expertise. De centra zijn getoetst en Certified Partner van Sportinnovator. Daarmee zijn de kwaliteit en uniciteit van de centra in het netwerk gewaarborgd. Hiermee is het voor (potentiële) stakeholders nóg duidelijker waar ze moeten zijn om hun innovaties in sport en bewegen verder te helpen. De centra werken met elkaar samen en fungeren als aanjagers van innovatie in Nederland en daarbuiten

Certified Partner

InnoSportLab ‘s-Hertogenbosch is één van de 20 Sportinnovator centra in Nederland. Het turnlab in Den Bosch is vanaf het allereerste begin (2026) Certified Partner van Sportinnovator.

Meer informatie

Meer informatie over Sportinnovator is hier te vinden.