Op zaterdag 30 maart 2024 vindt in het Topsportcentrum Rotterdam de tweede kwalificatiewedstrijd plaats voor de selectie van het Heren Junioren turnteam voor de 36e EK Turnen 2024 die van 24 t/m 28 april 2024 plaatsvindt in Rimini (ITA).

Voorbereiding richting OS 2024 Parijs

Voor de Nederlandse turners vindt de voorbereiding op de OS 2024 in Parijs plaats via deze Europese Kampioenschappen. Het volledige Selectiedocument voor de EK voor de Junioren Turnen Heren is hier te vinden.

Ondersteuning

InnoSportLab ‘s-Hertogenbosch ondersteunt het hele voorbereidings- en selectieproces voor de bondscoach en de KNGU met het vastleggen van de selectiewedstrijden op video, een scoretool voor de resultaten tijdens de selectiewedstrijden en het berekenen van de meest optimale teamsamenstellingen met bijbehorende risico-analyse voor het af te vaardigen Nederlandse Heren turnteam. Hiervoor wordt de Team Composition Calculation Tool ingezet.

Volgende selectiemomenten

Op 5-6 april (Heerenveen) vindt de derde en laatste kwalificatiewedstrijd plaats voor de heren junioren turners voor dit EK.

Meer info EK 2024

Zie hiervoor deze site.