Samenvatting validatieonderzoek

De SmartFloor is een innovatieve vloer voor bewegingsanalyse waarbij door middel van Inertial Measurement Units (IMU’s) en Radio-Frequency Identification (RFID) tags verschillende loopparameters kunnen worden bepaald. Doordat de RFID-tags kunnen worden verwerkt in verschillende soorten vloeren, zoals sportvloeren, de vloer van een revalidatiecentrum of persoonlijke woning, is de SmartFloor breed inzetbaar.

In dit onderzoek dat werd uitgevoerd door InnoSportLab ‘s-Hertogenbosch in het kader van de Sportinnovator voucherregeling 2021 werd de nauwkeurigheid van de SmartFloor bepaald door het gelijktijdig meten van verschillende loopparameters met de SmartFloor en het meetsysteem Microgate OptoGait van het lab. Een deel van de loopparameters kon nauwkeurig worden bepaald, al kon de nauwkeurigheid van een aantal loopparameters nog worden verbeterd. Voornamelijk verbeteringen aan de ruimtelijke loopparameters kunnen de nauwkeurigheid van de bewegingsanalyse verhogen. Het inzicht in en de kennis van de optimalisatiemogelijkheden helpen SmartFloor bij de verdere ontwikkeling in de toekomst.

Meer weten over onderzoek naar bewegingsanalyse?

Mail ons dan via info@isldb.nl of kijk op de website van SmartFloor voor nadere informatie over dit innovatieve product.