Van donderdag 24 t/m zondag 27 oktober 2019 heeft het Duitse onderzoeksinstituut Institut für Angewandte Trainingswissenschaft (IAT) een bezoek afgelegd aan het InnoSportLab in Den Bosch. Het bezoek vond plaats naar aanleiding van een gezamenlijk internationaal turnonderzoeksproject dat tijdens de afgelopen WK Turnen van 3 t/m 13 oktober in Stuttgart (GER) is uitgevoerd. Vanuit het IAT was onderzoeker Christian Merz aanwezig voor data-uitwisseling, overleg en bezoeken aan toestelfabrikant Janssen-Fritsen en de Brabant Trophy.

Internationaal onderzoeksproject

ISLDB was één van de vijf partijen die eind 2018 een onderzoeksproject hadden ingdiend bij de internationale gymnastiek federatie FIG om op de WK Turnen van  in Stuttgart (GER) in-competition onderzoek te kunnen doen naar diverse turnonderdelen. De data en resultaten hiervan worden gedeeld tussen de partijen van het onderzoeksteam en daarnaast worden plannen gemaakt rondom gezamenlijke publicatie van de resultaten.

Bezoeken

Vrijdagmiddag stond een bezoek gepland aan de fabriek van toestelfabrikant Janssen-Fritsen in Helmond. Zaterdag is er genetwerkt tijdens het VIP-programma van de Brabant Trophy waarna de wedstrijd gevolgd is.

Vervolg

Tijdens het korte bezoek zijn afspraken gemaakt voor verdere invulling van de samenwerking op het gebied van gezamenlijk turnonderzoek. In het voorjaar van 2020 zal een grotere delegatie vanuit IAT het InnoSportLab in Den Bosch bezoeken.