Op woensdag 14 oktober kwamen studenten van het EquInnoLab en komen op bezoek bij InnoSportLab ‘s-Hertogenbosch. Gestart werd met een presentatie over het InnoSportLab waarna 3 verschillende demonstraties van technologische meetsystemen plaatsvonden.

  • OptoGait meetsysteem: het meten van sprongen via diverse sprongtesten.
  • Smart Rings jurytool: ondersteuning van de turnjury bij ringen met een technologisch meetsysteem om tot een betere, eerljkere beoordeling van van de volhoudtijd van krachtelementen te komen.
  • Laserspeed meetsysteem: met ‘laserspeed-nauwkeurigheid’ bepalen van de aanloopsnelheid in de tijd van de aanloop voor de Pegasus sprong.

De studenten kregen ruimte uitleg over hoe de meetsystemen nou precies werken en konden deze ook zelf in de praktijk uitproberen. Het bezoek werd plenair afgesloten in de InnoSportLab-ruimte met het beantwoorden van een aantal vragen van de studenten.

Onderwijsbezoek

Ook geïnteresseerd om met studenten of leerlingen een innovatief en interessant bezoek te brengen aan InnoSportLab ‘s-Hertogenbosch? Klik dan hier om contact met ons op te nemen!