Het InnoSportLab ‘s-Hertogenbosch organiseert en coördineert, in samenwerking met CTO Zuid en een aantal sportbonden, de Salto Toppers Academy. Meer weten? Lees het hieronder of kijk op de website van CTO Zuid. 

Ben jij, of ken jij iemand in de leeftijd van 7-13 jaar die echt altijd en overal zijn of haar kunsten wil laten zien? Dan zoeken we jou! Je kent het wel… een salto op de bank, overal en nergens springen met je skateboard, de gekste dingen op een trampoline doen. Super gaaf en cool om te doen. Maar dan kan er misschien nog wel veel meer. Er is namelijk een veel betere plek om je talent te laten zien: De Saltotoppers Academy!

Doel?
Kinderen kennis laten maken met verschillende gymnastische en acrobatische sporten en talent te ontdekken! Wij zoeken ‘enthousiastelingen’ die meer willen weten van freerunning, schoonspringen, kunstrijden, turnen, BMX-freestyle en trampolinespringen. Deze jonge talentjes kunnen zowel vanuit de georganiseerde sport, zoals verenigingen, maar ook uit de ongeorganiseerde sport, zoals de basisschool, trampolinecentra, et cetera komen. Dus heb je wellicht een nieuwe topper ontdekt tijdens de gymles, een kinderfeestje bij een trampolinepark of misschien wel bij de vereniging zelf, of zou je zelf graag wat meer willen doen met je talent, dan kan jij je binnenkort hier opgeven voor de Saltotoppers Academy!

Voor wie?
De Saltotoppers Academy is voor kinderen tussen de 7 en 13 jaar uit Noord-Brabant.

Wat houdt het traject in?
Kinderen die zich aanmelden volgen een speciaal traject binnen CTO Zuid. Zij krijgen 6 verschillende clinics aangeboden, een informatiebijeenkomst en een algemene fysieke test. Aan de hand hiervan wordt er per individueel kind gekeken naar de resultaten en het mogelijke vervolgtraject binnen een vereniging of regionaal trainingscentrum.

Data
De clinics zullen gaan plaatsvinden in de herfstvakantie, najaar 2019. De exacte data worden bekendgemaakt zodra het programma is vastgesteld (houd hiervoor de website van CTO Zuid in de gaten).

De volgende sporten komen aan bod:
Turnen
Schoonspringen
Trampolinespringen
Kunstrijden
Freerunnen
BMX-freestyle

Wat moet je doen?
Wanneer de data bekend zijn, worden deze vermeld op de pagina van CTO Zuid en in onze agenda. Maar je kan jezelf nu al aanmelden via het aanmeldformulier op de website van CTO. Ook gymdocenten, trainers en ouders mogen talenten aanmelden voor Saltotoppers.