Camera Delay: Videofeedback voor de verenigingssport

Het gebruik van videofeedback ondersteunt het motorisch leerproces bij het aanleren en verbeteren van allerlei skills in allerlei spordisciplines. Om videofeedback in sporttrainingen breed toegankelijk te maken voor verenigingen is door ISLDB ons eigen videofeedback systeem aangepast.

Innovatie voucher

Met een verbeterde interface is dit jaar in samenwerking met Sportinnovator (innovatievoucher 2020) en de Gemeente Vught het videofeedbacksysteem CameraDelay – origineel ontwikkeld door InnoSportLab ‘s-Hertogenbosch – omgeturnd en aangepast voor gebruik in meerdere verenigingssporten voor de leeftijdsgroepen tieners en hoger. De interface is nu volledig te bedienen door te swipen (voor meer of minder videodelay) en te tikken (voor slowmotion) via het touchscreen van de computer: super simpel !

De nieuwe versie van de software en de mobiele setup zijn het afgelopen half jaar getest (als de Corona-maatregelen het toelieten) bij verschillende Vughtse en Bossche sportvereningingen tijdens trainingen (zie foto). Op basis van de ontvangen feedback zijn nog enkele verbeteringen doorgevoerd. Hiermee is dit project in december 2020 succesvol afgerond en beschikbaar.

Meer weten?

Geinteresseerd in de toepassing voor uw vereniging, mail dit dan naar: info@isldb.nl of kijk op de website van  Sportinnovator voor meer informatie over (financierings)mogelijkheden en innovatievouchers voor 2021.