Op zaterdag 4 maart 2023 vond van 12 tot 16 uur in het Topsportcentrum Rotterdam de kwalificatiewedstrijd plaats voor de Junioren WK Turnen 2023 die van 29 maart t/m 2 april 2023 plaatsvinden in Antalya (TUR). Dit Junioren WK is het tweede wereldkampioenschap voor junioren.

Afvaardiging Nederland

Nederland mag voor dit WK Turnen dit jaar één turnster en één turner afvaardigen. Als deze eindigen bij de eerste 36 (AA-ranking in de kwalificatie) mag Nederland het volgende Junioren WK in 2025 drie junioren afvaardigen. InnoSportLab ‘s-Hertogenbosch ondersteunt de bondscoaches en de KNGU met het vastleggen van de kwalificatiewedstrijd op video.

Kwalificatieprocedure

“Er was één kwalificatiewedstrijd die op 4 maart is geweest waar maximaal 5 turnsters zich konden kwalificeren. Deze vijf nemen deel aan de DTB-pokal in Stuttgart (maart 2023). Het potentieel best scorende team gaat naar de DTB-pokal. De beste turnster uit deze 2 wedstrijden gaat aangewezen worden voor deelname aan het JWK, ongeacht het aantal toestellen dat geturnd is (DTB-pokal is een teamwedstrijd) . Daarnaast wordt er één (niet mee reizende) reserve aangewezen.”

[Bron: Dutch Gymnastics]

Meer informatie

Nadere informatie is te vinden in de kwalificatieprocedure die hier te vinden is op de website van Dutch Gymnastics.