ISLDB wenst al haar partners en alle turners en turnsters een goed 2021 toe !

De start van 2021 biedt ook de kans om kort terug te blikken op het ‘vreemde jaar’ 2020. Een jaar waarin door de coronapandemie veel minder kon of doorging dan normaal: zo waren er geen  NK, EK met ‘Smart Rings’, WK Turnen en Olympische Spelen bijvoorbeeld…

Korte terugblik 2020

Toch blikken wij terug op een mooi jaar, waarin InnoSportLab ’s-Hertogenbosch onder andere 10 jaar bestond en Certified Partner van Sportinnovator werd. Een jaar ook waarin verschillende onderzoeken nieuwe kennis opleverde die we kunnen gebruiken bij toekomstige sportinnovaties en het verder verbeteren van de trainingsomstandigheden en turnmaterialen voor turn(st)ers, sportbonden en toetstelfabrikanten. Het ‘dempingsonderzoek’ dat we samen uitvoerden met KNGU | Dutch Gymnastics en enkele toestelfabrikanten en de implementatie van de ‘Motivatietoolbox voor turncoaches’ zijn hier twee mooie voorbeelden van.

Vooruitblik naar 2021

Vol goede moed kijken wij uit naar een nog mooier 2021 met weer volop sportmogelijkheden voor iedereen en mooie sportevenementen. Een jaar ook waarin wij verder zullen blijven bijdragen aan beter, gezonder en plezieriger bewegen om zo sportieve, economische en maatschappelijke meerwaarde te hebben  voor onze partners en sporters (missie ISLDB).

Media

In de media waren we te bewonderen op televisie in de uitzending van Het Klokhuis met topturnster Tisha Volleman over het gebruik van technologie in de turnsport. Ook publiceerde het lab het artikel ‘Verminderen van piekkrachten in de turnsport: op zoek naar nieuwe wegen’ in het vakblad Sportgericht en een (intern) rapport over intensiteit van turntrainingen voor de terugkeer naar weer binnen sportern in het kader van de coronapandemie.

Partners

We willen onze prime partners Sportinnovator, alle collega Sportinnovator centra, KNGU | Dutch Gymnastics, CTO Zuid en Janssen-Fritsen / SPIETH en daarnaast alle andere samenwerkingspartners heel erg danken voor de fijne samenwerking in 2020. Op naar een nog mooier en beter sportjaar 2021 !

Meer weten?

Ben je benieuwd naar andere innovaties, nieuwsfeiten, projecten en ondersteuning van InnoSportLab ’s-Hertogenbosch? Neem een kijkje op de website www.isldb.nl of neem contact met ons op via: info@isldb.nl