Afscheid topturner Anthony van Assche

2018-11-12T17:50:14+00:00 11 november 2018|Tags: , , , , |

Topturner Anthony van Assche neemt afscheid van de turnsport… De 29-jarige turner vindt het tijd om een nieuwe weg in te slaan. “Ik heb een mooie tijd gehad die ik voor geen goud had willen missen. Maar het is tijd om iets anders te gaan doen,” vertelt Van Assche, die zich nu zal richten op zijn carrière als turntrainer.

De afgelopen twee jaar kampte Van Assche met diverse blessures. In 2016 turnde hij bijvoorbeeld de Nederlandse titelstrijd ondanks een liesbreuk (links) en een afgescheurde pees in zijn duim. “Het heeft lang geduurd om daar weer van te herstellen, maar in 2017 was ik eigenlijk fitter dan ik ooit geweest was. Eind 2017 voelde ik echter weer iets in mijn lies, maar dit keer aan de andere kant. Het bleek opnieuw een liesbreuk te zijn. In april 2018 ben ik daaraan geopereerd en bij de NK in juni 2018 turnde ik een basisoefening aan ringen.”

Gezicht ISLDB

Anthony fungeerde jarenlang als ‘gezicht van het InnoSportLab Den Bosch’ door zijn beeltenis op onze websites, banners en social meida uitingen. Hij was een bijzonder aardige, getalenteerde en gewaardeerd turner van het Nederlandse mannenteam. Anthony bedankt, het ga je goed en veel succes in de toekomst als turntrainer!

Meer informatie

Meer informatie over het afscheid van Anthony is te lezen op de website van de KNGU


InnoSportLab 's-Hertogenbosch