Op zaterdag 15 oktober 2022 vond in het topsportcentrum Rotterdam de tweede kwalificatiewedstrijd plaats voor de selectie van de Dames- en Heren turnteams voor het WK Turnen 2022 die van 29 oktober t/m 6 november 2022 plaatsvinden in Liverpool (GBR).
Het WK 2022 heeft nog geen direct belang voor Nederland naar de OS 2024 toe, maar het is wel een belangrijk tussenstation voor de opbouw en weg naar het EK 2023, WK 2023 en de bijhorende tussendoelen.

Selectieprocedure richting WK Turnen 2022

InnoSportLab ‘s-Hertogenbosch ondersteunde op deze wedstrijd de bondscoaches en de KNGU met het vastleggen van de selectiewedstrijden op video, een scoretool voor de resultaten tijdens de selectiewedstrijden en het berekenen van de meest optimale teamsamenstellingen met bijbehorende risico-analyse voor zowel het af te vaardigen Nederlandse Dames- als Heren turnteam.

Meer weten?

Meer weten over de selectie voor het WK Turnen 2022? In deze documenten is meer informatie over de selectieprocedure voor de Wereldkampioenschappen Turnen Heren en de selectieprocedure voor de Wereldkampioenschappen Turnen Dames te lezen.