Yes! De data van de clinics van ons SaltoToppers project voor 2019 zijn bekend!
Even vergeten wat Salto Toppers ook alweer inhoud? Lees dan het volgende nog even door!

Het InnoSportLab ‘s-Hertogenbosch organiseert en coördineert, in samenwerking met CTO Zuid en een aantal sportbonden, de Salto Toppers Academy. Meer weten? Lees het hieronder of kijk op de website van CTO Zuid. 

Ben jij, of ken jij iemand in de leeftijd van 7-13 jaar die echt altijd en overal zijn of haar kunsten wil laten zien? Dan zoeken we jou! Je kent het wel… een salto op de bank, overal en nergens springen met je skateboard, de gekste dingen op een trampoline doen. Super gaaf en cool om te doen. Maar dan kan er misschien nog wel veel meer. Er is namelijk een veel betere plek om je talent te laten zien: De Saltotoppers Academy!

Doel?
Kinderen kennis laten maken met verschillende gymnastische en acrobatische sporten en talent te ontdekken! Wij zoeken ‘enthousiastelingen’ die meer willen weten van freerunning, schoonspringen, kunstrijden, turnen, BMX-freestyle en trampolinespringen. Deze jonge talentjes kunnen zowel vanuit de georganiseerde sport, zoals verenigingen, maar ook uit de ongeorganiseerde sport, zoals de basisschool, trampolinecentra, et cetera komen. Dus heb je wellicht een nieuwe topper ontdekt tijdens de gymles, een kinderfeestje bij een trampolinepark of misschien wel bij de vereniging zelf, of zou je zelf graag wat meer willen doen met je talent, dan kan jij je binnenkort hier opgeven voor de Saltotoppers Academy!

Voor wie?
De Saltotoppers Academy is voor kinderen tussen de 6 en 13 jaar uit Noord-Brabant.

Wat houdt het traject in?
Kinderen die zich aanmelden volgen een speciaal traject binnen CTO Zuid. Zij krijgen 6 verschillende clinics aangeboden, een informatiebijeenkomst en een algemene fysieke test. Aan de hand hiervan wordt er per individueel kind gekeken naar de resultaten en het mogelijke vervolgtraject binnen een vereniging of regionaal trainingscentrum.

De data van de clinics vind je ook in onze agenda, maar hier zijn ze nog even voor je opgesomd:

Schoonspringenzondag 6 oktober 2019minimaal zwemdiploma
Freerunnendinsdag 15 oktober 2019geen voorkeursleeftijd
BMX-freestyledinsdag 15 oktober 2019vanaf 8 jaar
Trampolinewoensdag 16 oktober 2019vanaf 6 jaar
Turnen meisjeswoensdag 16 oktober 2019vanaf 6-9 jaar
Kunstrijdenvrijdag 18 oktober 2019vanaf 6-9 jaar
Turnen jongensvolgt nogalleen jongens van 6-8 jaar

Aanmelden voor SaltoToppers kan via de volgende site: www.ctozuid.nl/saltotopper

Zien we jou ook 6, 15, 16 en 18 oktober 2019?

***Let op: bovenstaande informatie betrof het Saltoptoppers project van 2019. Het is op dit moment niet meer mogelijk om je hiervoor aan te melden. Een mogelijk vervolg in 2020 of 2021 van het project Saltotoppers wordt door CTO Zuid en de Provincie Noord-Brabant nog onderzocht! ***