Kabelspanningsmeter

Het InnoSportLab ’s-Hertogenbosch heeft samen met Janssen-Fritsen voor de turnwereld een spanningsmeter onderzocht om de kabelspanning van de kabels bij de brug ongelijk en de rekstok te meten.

De Rigtune Pro spanningsmeter, komend vanuit de zeilsport, is een valide en betrouwbaar meetinstrument gebleken waarmee snel en  accuraat de spanning op de kabels bij rekstok en brug ongelijk te bepalen is in zowel wedstrijd- als trainingssituaties. Hierdoor wordt kostbare insteltijd bespaard en kan voor iedere gymnast de kabelspanning sneller ingesteld worden.

Epke Zonderland en zijn trainer Daniel Knibbeler maakten tijdens de Olympische Spelen gebruik van Rigtune Pro spanningsmeter om de optimale spanning op de rekstok voor Epke te hebben. Enkele dagen voor de wedstrijd worden tijdens een oefening in de Olympische hal (video, vanaf 0:34 sec) de materialen getest, om enkele dagen tijdens de finale tot zijn gouden oefening te komen.

Trainer Daniel Knibbeler checkt aan de hand van de Rigtune Pro spanningsmeter de kabelspanning voor Epkes gouden oefening tijdens de Olympische Spelen.

Meer informatie?

Geïnteresseerd in de ondersteuningsmogelijkheden van het InnoSportLab ’s-Hertogenbosch voor uw sport? Neem gerust contact met ons op.

ContactMaurice Aarts
E-mailinfo@isldb.nl